Echipa

Conf. univ. Dr. Vi╚Ť─âlaru Bogdan Alexandru

Bogdan Alexandru Vi╚Ť─âlaru a absolvit Facultatea de Medicin─â Veterinar─â din Bucure╚Öti ├«n 2004. Doctor ├«n ╚Ötiin╚Ťe din octombrie 2009 ╚Öi Conferen╚Ťiar la Facultatea de Medicin─â Veterinar─â din Bucure╚Öti din 2020.
├Äncep├ónd din 2017, Dr. Bogdan Alexandru Vi╚Ť─âlaru a devenit profesor asociat la Universitatea din Pisa, Universitatea din Perugia, Universitatea din Zagreb ╚Öi Universitatea din Lublin, pred├ónd urologie ╚Öi nefrologie at├ót pentru studen╚Ťi, c├ót ╚Öi pentru postuniversitari.
De-a lungul anilor a scris peste 150 de lucr─âri ╚Ötiin╚Ťifice pe teme legate de chirurgia oncologic─â, dializ─â, hemodializ─â ╚Öi urgen╚Ťe. Cele 4 c─âr╚Ťi ale sale au fost v├óndute ├«n peste 3000 de exemplare ├«n Rom├ónia ├«n ultimii 4 ani. Ultima sa carte este dedicat─â complet dializei peritoneale la animalele de companie ╚Öi a fost lansat─â ╚Öi ├«n limba englez─â ├«n Italia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Croa╚Ťia, Ucraina ╚Öi Polonia ├«ncep├ónd cu februarie 2018.
Dializa peritoneal─â pentru animale de companie a primit premiul Academiei Rom├óne, ÔÇ×Traian S─âvulescuÔÇŁ, ├«n decembrie 2019.
├Än ianuarie 2014, a deschis prima clinic─â de hemodializ─â veterinar─â din Rom├ónia, ├«n colaborare cu BBraun Rom├ónia, ├«n cadrul Facult─â╚Ťii de Medicin─â Veterinar─â ╚Öi una dintre pu╚Ťinele din Europa de Est.
Hemodialivet este un concept total nou, care oferă servicii de nefrologie și urologie la standarde înalte, cu aparatură de top și o echipă de profesioniști.
├Äncep├ónd cu 2013, a ├«nfiin╚Ťat Societatea Rom├ón─â de Nefrologie Veterinar─â Hemodialivet, al c─ârei Pre╚Öedinte este.
├Än ultimii 10 ani, Dr. Vi╚Ť─âlaru a fost lector pentru Hills Rom├ónia ╚Öi KTL ├«n Rom├ónia ╚Öi Europa ├«n ceea ce prive╚Öte urologia, nefrologia ╚Öi terapiile de substitu╚Ťie renal─â. De asemenea, pred─â Urgen╚Ťele medicale veterinare la Facultatea de Medicin─â Veterinar─â din Bucure╚Öti.
├Äncep├ónd cu 2014, Dr. Vi╚Ť─âlaru a ini╚Ťiat un program training privind pacien╚Ťii renali ├«n Rom├ónia (Bucure╚Öti, Ia╚Öi, Cluj, Timi╚Öoara, Bra╚Öov, Constan╚Ťa), Bulgaria (Varna, Stara Zagora), Polonia (Cracovia, Var╚Öovia, Lublin), Croa╚Ťia (Zagreb), Italia (Perugia, Pisa), Ucraina, Republica Moldova, Slovenia, Serbia ╚Öi ├«n Turcia (Istanbul, Ankara, Antalya). A fost distins cu premiul pentru educa╚Ťie medical─â continu─â - AMVAC / RoSAVA, Sinaia 12-14 noiembrie 2015 ╚Öi Speakerul Anului - Colegiul Medicilor Veterinari din Rom├ónia, Bucure╚Öti, 17 decembrie 2015. Este membru ├«n consiliul de administra╚Ťie al unora dintre cele mai prestigioase publica╚Ťii ├«n Rom├ónia: Via╚Ťa pisicii, 2015, Revista Rom├ón─â de Ortopedie ╚Öi Imagistic─â Veterinar─â, 2015, Revista Rom├ón─â de Medicin─â Veterinar─â ╚Öi Farmacologie, 2016, Revista Cardiologiei Rom├óne. ├Än 2016, Dr. Vi╚Ť─âlaru a primit Premiul special pentru cea mai bun─â ini╚Ťiativ─â veterinar─â a anului din Rom├ónia ÔÇô Innovation in Health.
Din iunie 2022 este Pre╚Öedinte al AMVAC, Director FECAVA pentru Rom├ónia ╚Öi din martie 2019, Dr. Vi╚Ť─âlaru este ambasador FECAVA ╚Öi ambasador ROVECCS (partener rom├ón EVECCS).
├Än septembrie 2019, Dr. Vi╚Ť─âlaru a primit Premiul Didier-No├źl Carlotti (DCA), numit dup─â un medic veterinar care a ini╚Ťiat, a planificat ╚Öi a inspirat FECAVA ╚Öi care a fost primul s─âu pre╚Öedinte timp de patru ani. DCA urmeaz─â s─â fie acordat anual unuia dintre membrii FECAVA care a oferit un serviciu remarcabil ├«n domeniile comunic─ârii inter profesionale ╚Öi/sau educa╚Ťiei continue pentru medicii veterinari de companie din Europa.
├Än noiembrie 2019, la Congresul AMVAC, prime╚Öte Premiul ÔÇ×Ion Alin B├«r╚ŤoiuÔÇŁ pentru cel mai bun medic din Rom├ónia, iar Societatea Rom├ón─â de Nefrologie Veterinar─â Hemodialivet prime╚Öte Premiul pentru cea mai bun─â Societate medical─â veterinar─â din anul 2019.
├Än decembrie 2022, dr. Vi╚Ť─âlaru a fost premiat cu Premiul ÔÇŁOmul AnuluiÔÇŁ, de c─âtre Organiza╚Ťia Interna╚Ťional─â pentru Rela╚Ťii Diplomatice, pentru prima clinic─â veterinar─â de hemodializ─â din Europa de Est.
Pasiunile sale sunt drume╚Ťiile montane, pescuitul ╚Öi natura ╚Öi, ca urmare, a ini╚Ťiat ├«n 2017 Vet Camp ├«n mun╚Ťii rom├óniei, cu medici veterinari ├«n toat─â Rom├ónia.
Cele mai mari realiz─âri ale vie╚Ťii sale sunt Silvia, so╚Ťia sa ╚Öi cele dou─â fiice ale sale: Natalia ╚Öi Sofia.


Vizualizeaza CV

DVM, MSc, PhD ╚śtef─ânescu Alina

Dr. Alina ╚śtef─ânescu a absolvit Facultatea de Medicin─â Veterinar─â Bucure╚Öti ├«n anul 2016, av├ónd lucrarea de licen╚Ť─â ├«n domeniul hemodializei la c├óine, dar a ├«nceput s─â studieze hemodializa ├«nc─â din anul 2014, iar dup─â finalizarea studiilor de licen╚Ť─â continu─â cercet─ârile ├«n acest domeniu ├«n cadrul doctoratului.
├Än toat─â aceast─â perioad─â de timp, a publicat numeroase articole ╚Öi studii ╚Ötiin╚Ťifice ├«n domeniul hemodializei ╚Öi dializei peritoneale la c├óini ╚Öi pisici, at├ót ├«n reviste na╚Ťionale c├ót ╚Öi interna╚Ťionale.
├Äcep├ónd cu anul 2017 devine lector ├«n cadrul mai multor workshopuri ╚Öi congrese na╚Ťionale de specialitate ╚Öi este Secretarul Societ─â╚Ťii Rom├óne de Nefrologie Veterinar─â HEMODIALIVET.
În anul 2019 a urmat un internship de 3 luni la Universitatea de Medicină Veterinară din Pisa în departamentul de Nefrologie și Urologie, unde a avut ca scop principal studiul protocoalelor de hemodializă și plasmafereză la animalele de companie.
├Än septembrie 2020 a absolvit studiile doctorale, cu teza de doctorat intitulat─â ÔÇťContribu╚Ťii privind ├«mbun─ât─â╚Ťirea protocoalelor de hemodializ─â la c├óineÔÇŁ ╚Öi ├«n luna octombrie a ├«nceput s─â urmeze cursurile Academiei de Hemodializ─â din cadrul Universit─â╚Ťii UC DAVIS din California, SUA.
├Än prezent este autor a dou─â c─âr╚Ťi de specialitate pentru medicina veterinar─â, at├ót ├«n limba rom├ón─â, c├ót ╚Öi ├«n limba englez─â.