Echipa

Conf. univ. Dr. Vițălaru Bogdan Alexandru

Bogdan Alexandru Vițălaru a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din București în 2004. Doctor în științe din octombrie 2009 și Conferențiar la Facultatea de Medicină Veterinară din București din 2020.
Începând din 2017, Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru a devenit profesor asociat la Universitatea din Pisa, Universitatea din Perugia, Universitatea din Zagreb și Universitatea din Lublin, predând urologie și nefrologie atât pentru studenți, cât și pentru postuniversitari.
De-a lungul anilor a scris peste 100 de lucrări științifice pe teme legate de chirurgia oncologică, dializă, hemodializă și urgențe. Cele 4 cărți ale sale au fost vândute în peste 2000 de exemplare în România în ultimii 4 ani. Ultima sa carte este dedicată complet dializei peritoneale la animalele de companie și a fost lansată și în limba engleză în Italia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Croația, Ucraina și Polonia începând cu februarie 2018.
Dializa peritoneală pentru animale de companie a primit premiul Academiei Române, „Traian Săvulescu”, în decembrie 2019.
În ianuarie 2014, a deschis prima clinică de hemodializă veterinară din România, în colaborare cu BBraun România, în cadrul Facultății de Medicină Veterinară și una dintre puținele din Europa de Est.
Hemodialivet este un concept total nou, care oferă servicii de nefrologie și urologie la standarde înalte, cu aparatură de top și o echipă de profesioniști. Dragostea și pasiunea față de profesie și animale, dorința de a se perfecționa și de a deveni din bun, mai bun a dus la finalizarea unui proiect greu dar frumos, acela de a oferi o șansă în plus prietenilor noștri necuvântători.
Începând cu 2013, a înființat Societatea Română de Nefrologie Veterinară Hemodialivet, al cărei Președinte este.
În ultimii 10 ani, Dr. Vițălaru a fost lector pentru Hills România și KTL în România și Europa în ceea ce privește urologia, nefrologia și terapiile de substituție renală. De asemenea, predă Urgențele medicale veterinare la Facultatea de Medicină Veterinară din București.
Începând cu 2014, Dr. Vițălaru a inițiat un program training privind pacienții renali în România (București, Iași, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța), Bulgaria (Varna, Stara Zagora), Polonia (Cracovia, Varșovia, Lublin), Croația (Zagreb), Italia (Perugia, Pisa), Ucraina, Republica Moldova, Slovenia, Serbia și în Turcia (Istanbul, Ankara, Antalya). A fost distins cu premiul pentru educație medicală continuă - AMVAC / RoSAVA, Sinaia 12-14 noiembrie 2015 și Speakerul Anului - Colegiul Medicilor Veterinari din România, București, 17 decembrie 2015. Este membru în consiliul de administrație al unora dintre cele mai prestigioase publicații în România: Viața pisicii, 2015, Revista Română de Ortopedie și Imagistică Veterinară, 2015, Revista Română de Medicină Veterinară și Farmacologie, 2016, Revista Cardiologiei Române. În 2016, Dr. Vițălaru a primit Premiul special pentru cea mai bună inițiativă veterinară a anului din România – Innovation in Health.
Din noiembrie 2017 este membru al consiliului de administrație al AMVAC (Asociația Practicanților Români cu Mici Animale), Director FECAVA pentru România și din martie 2019, Dr. Vițălaru este ambasador FECAVA și ambasador ROVECCS (partener român EVECCS).
În septembrie 2019, Dr. Vițălaru a primit Premiul Didier-Noël Carlotti (DCA), numit după un medic veterinar care a inițiat, a planificat și a inspirat FECAVA și care a fost primul său președinte timp de patru ani. DCA urmează să fie acordat anual unuia dintre membrii FECAVA care a oferit un serviciu remarcabil în domeniile comunicării inter profesionale și/sau educației continue pentru medicii veterinari de companie din Europa.
În noiembrie 2019, la Congresul AMVAC, primește Premiul „Ion Alin Bîrțoiu” pentru cel mai bun medic din România, iar Societatea Română de Nefrologie Veterinară Hemodialivet primește Premiul pentru cea mai bună Societate medicală veterinară din anul 2019.
Pasiunile sale sunt drumețiile montane, pescuitul și natura și, ca urmare, a inițiat în 2017 Vet Camp în munții româniei, cu medici veterinari în toată România.
Cele mai mari realizări ale vieții sale sunt Silvia, soția sa și cele două fiice ale sale: Natalia și Sofia.

DVM, MSc, PhD Ștefănescu Alina

Dr. Alina Ștefănescu a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară București în anul 2016, având lucrarea de licență în domeniul hemodializei la câine, dar a început să studieze hemodializa încă din anul 2014, iar după finalizarea studiilor de licență continuă cercetările în acest domeniu în cadrul doctoratului.
În toată această perioadă de timp, a publicat numeroase articole și studii științifice în domeniul hemodializei și dializei peritoneale la câini și pisici, atât în reviste naționale cât și internaționale.
Îcepând cu anul 2017 devine lector în cadrul mai multor workshopuri și congrese naționale de specialitate și este Secretarul Societății Române de Nefrologie Veterinară HEMODIALIVET.
În anul 2019 a urmat un internship de 3 luni la Universitatea de Medicină Veterinară din Pisa în departamentul de Nefrologie și Urologie, unde a avut ca scop principal studiul protocoalelor de hemodializă și plasmafereză la animalele de companie.
În septembrie 2020 a absolvit studiile doctorale, cu teza de doctorat intitulată “Contribuții privind îmbunătățirea protocoalelor de hemodializă la câine” și în luna octombrie a început să urmeze cursurile Academiei de Hemodializă din cadrul Universității UC DAVIS din California, SUA.
În prezent este autor a două cărți de specialitate pentru medicina veterinară, atât în limba română, cât și în limba engleză.